Herbatka ziołowa Duchowe Łąki 40 g
Wysyłka za darmo dla zamówień od 500 zł
Szczegóły produktu
Marka | Dworzysk |
---|
Różnorodności produktów w jednym miejscu
Szybkie odpowiedzi na pytania klientów oraz pomoc w rozwiązywaniu problemów
Ekskluzywne i wykonane z dbałością o szczegóły
Szczegóły produktu
Herbatka ziołowa na dobrostan ogólny. Wszystkie zioła zawarte w herbatce zawierają witaminy i sole mineralne. Według medycyny ludowej pokrzywa, szałwia, koniczyna czerwona, nagietek i tymianek działają wyciszająco i relaksująco. Pąki sosny, owoce czarnego bzu, szałwia, koniczyna, tymianek działają wzmacniająco na ciało i ducha. Nagietek, chaber i skrzyp wspierają pracę układu pokarmowego.
Herbatka powstała na zlecenie restauracji Duchowe Łąki z Supraśla, gdzie wyjątkowa atmosfera łączy się z pysznym jedzeniem i spokojem otaczającej natury. Akwarela z przodu etykiety to widok na rzekę z okien restauracji. Supraśl to urokliwa miejscowość uzdrowiskowa, gdzie pachną puszczańskie sosny i ziołowe łąki. Odwiedziny w tym miejscu są pełne pysznych smaków i niezapomnianych aromatów.
Cena: 25,00 zł [62.50zł /100g]
SKŁADNIKI: pokrzywa liść, sosna pąki, czarny bez owoc, szałwia liść, skrzyp ziele, koniczyna czerwona ziele, chaber bławatek płatki, nagietek płatki, tymianek ziele
DODATKOWE INFORMACJE:
- Pojemność 40 g
- Opakowanie – puszka papierowa, dno i wieczko stalowe, etykiety papierowe
- Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu
- Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu
PRZEPISY:
NAPAR DO PICIA NA CIEPŁO. Łyżeczkę suszu zalać wrzątkiem (ok. 250 ml), parzyć pod przykryciem przez 5 minut. Po zaparzeniu odstawić do ostygnięcia na 3-5 minut. Polecamy parzenie mieszanki bezpośrednio w kubku, bez zaparzacza. Pąki sosny i owoce czarnego bzu długo oddają swój aromat, zostawione w kubku w trakcie picia poprawiają smak naparu. Zaparzenie pod przykryciem i zamieszanie naparu po zaparzeniu powoduje opadnięcie ziół na dno kubka.
ZIOŁOWA LEMONIADA NA ZIMNO. Dwie łyżki suszu zalać wrzątkiem (ok. 250 ml) i parzyć pod przykryciem przez 15 minut. Kiedy napar przestygnie odcedzić zioła, dopełnić zimną wodą do litra pojemności. Napar najlepiej smakuje dobrze schłodzony, można dodać kostki lodu. Dobrze smakuje również z dodatkiem miodu.
COLD BREW. Dwie czubate łyżki mieszanki zalać 1 litrem zimnej wody odstawić na noc do lodówki. Po 10 godzinach otrzymujemy orzeźwiający ziołowy napój.